Nieuws

Veilig werken in de warmte

Wat zegt de wet over werken in de hitte? Mag een medewerker het werk weigeren bij extreme hitte? In de Arbowet (artikel 6.1 fysische factoren – temperatuur) is geen specifieke maximale temperatuur vastgelegd waarbij buiten gewerkt mag worden. Dit komt doordat ook factoren zoals luchtvochtigheid en wind een rol spelen bij hoe warm het buiten aanvoelt.

Reizen met de trein. Wat zijn de regels?

Reizen met de NMBS Bagage Elke reiziger mag drie stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 30 kilogram in totaal. Aktetassen, rugzakken en reiskoffers mag je gratis meenemen maar moeten worden opgeborgen in de voorziene ruimte onder of boven de zitplaats. Dit geldt ook voor rolstoelen, kinderwagens, plooifietsen, steps en sportuitrusting. Voor gewone fietsen, segways en andere vervoersmiddelen geldt een toeslag van €4 per enkele reis.

Tandpijn op reis. Wat nu?

Tandpijn ontstaat vaak onverwacht en kan je vakantie behoorlijk verstoren. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn en je voorzorgsmaatregelen te nemen voor je vertrekt. Tandpijn tijdens je vliegreis Tijdens een vlucht kan tandpijn optreden door het drukverschilbij het opstijgen en landen. Kleine luchtbelletjes onder een tandvulling of door cariës kunnen door de druk uitzetten en pijn veroorzaken.

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Het is algemeen bekend dat het aantal inbraken stijgt tijdens vakantieperiodes. Hoe zorg jij ervoor dat inbrekers bij jou geen kans krijgen? Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg daarom een inboedel- of opstalverzekering. Want inbraakpreventie houdt meer in dan een goed alarmsysteem of een extra slot op de deur. We geven je graag enkele nuttige tips om inbraak te voorkomen:

Camping of all in hotel? Een goede verzekering is een must!

Het afsluiten van een reisverzekering hangt af van je behoefte aan gemoedsrust en je bereidheid om financiële risico's te dragen. Als er tijdens je reis iets gebeurt, zoals ziekte, ongeval of een noodgeval thuis, zal de reisbijstand snel een passende oplossing bieden. Het niet kiezen voor een annuleringsverzekering bij een kostbare vakantie kan een groot financieel risico met zich meebrengen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering op maat af te sluiten, omdat onvoorziene gebeurtenissen snel kunnen plaatsvinden, zelfs vlak voor vertrek.

1 2 3 25