Camping of all in hotel? Een goede verzekering is een must!

Het afsluiten van een reisverzekering hangt af van je behoefte aan gemoedsrust en je bereidheid om financiële risico’s te dragen. Als er tijdens je reis iets gebeurt, zoals ziekte, ongeval of een noodgeval thuis, zal de reisbijstand snel een passende oplossing bieden.

Het niet kiezen voor een annuleringsverzekering bij een kostbare vakantie kan een groot financieel risico met zich meebrengen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering op maat af te sluiten, omdat onvoorziene gebeurtenissen snel kunnen plaatsvinden, zelfs vlak voor vertrek.

Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het selecteren van verzekeringen, afgestemd op je behoeftes en soort reis, zodat je goed en slim verzekerd kan vertrekken.

Vaak bieden bestaande verzekeringen al dekking voor situaties tijdens de vakantie, zoals diefstal van eigendommen of schade aan de gehuurde accommodatie. Verschillende verzekeringen bieden dekking tijdens vakanties, zoals fietsdiefstalverzekeringen en de verzekering voor je auto in alle landen vermeld op de groene kaart. Voor caravans met een MTM van meer dan 750 kg is een aparte aansprakelijkheidsverzekering vereist, evenals voor mobilhomes.

Waarom een reisbijstandsverzekering afsluiten?

  1. In geval van autopech wordt de auto hersteld of gerepatrieerd of er wordt een vervangwagen voorzien zodat de reis kan verder gezet worden.
  2. Er wordt bijstand verleend aan slachtoffers van een ongeval of ziekte op vakantie. Kosten, zoals hospitalisatie of verlenging van verblijf, kunnen op die manier gedekt worden.
  3. De bijstandsverzekering regelt het verlies of de diefstal van bagage door ervoor te zorgen dat de verloren bagage, veroorzaakt door het transportbedrijf, terug bij de gedupeerde wordt bezorgd.
  4. Ingeval van overlijden van een dicht familielid in het thuisland, zorgt de bijstandsverzekering voor de repatriëring van de verzekerden.

Reisverzekeringen bieden een breed scala aan dekkingen, dus het is belangrijk om de juiste opties te kiezen die passen bij jouw specifieke soort reis en situatie.

Je verzekeringsmakelaar is de beste persoon om je hierbij te begeleiden voor een verzekering op maat!

Terug naar overzicht