Fietsverzekering neemt hoge vlucht !

Op 2 september 2014 stond in veel kranten te lezen dat het aantal fietsverzekeringen in België een serieuze sprong maakt. Volgens een belangrijk producent van dergelijke verzekeringen stijgt het aantal fietsverzekeringen elk jaar met 20 %. Belangrijkste oorzaak is de verkoop van de duurdere elektrische fietsen. Deze categorie van fietsers neemt daar steeds vaker een verzekering tegen diefstal bij.

De betrokken producent spreekt van vijfhonderd nieuwe fietsverzekeringen per maand, waarvan 65 procent voor elektrische fietsen. De fietsverzekering biedt niet alleen een waarborg tegen diefstal maar geeft ook bijstand, zoals een platte band vervangen als u onderweg bent. De kostprijs voor die verzekering hangt af van het type fiets. Wie de verzekering neemt voor een elektrische fiets van 2000 €, betaalt ongeveer rond de 70 € per jaar, afhankelijk van de extra waarborgen.

Klanten die een dergelijke polis afsluiten, rijden met fietsen van minstens 1500 €. Als de fiets gestolen wordt , moet u bewijzen dat u de eigenaar bent van de fiets én dat u de diefstal hebt aangegeven bij de politie. Als de fiets na een maand niet is teruggevonden, mag u een fiets van dezelfde kwaliteit kopen bij uw fietshandelaar. Integraal betaald door uw verzekeringsmaatschappij. Misschien iets om over na te denken. Kom gerust eens langs voor meer info.

Terug naar overzicht