Verzekering voor kinderen tijdens de vakantie

Bereid de verzekering voor je kinderen voor op een zomer vol fun

De vakantie komt eraan en dat betekent een zomer vol fun voor je kinderen. Jullie gaan samen op reis en naar een pretpark, je kind gaat op kamp met de jeugdbeweging, hij of zij ziet vriendjes op het speelplein of ravot gewoon van ’s morgens tot ’s avonds met hen in de tuin. Kan je verzekering dat wel aan?

Verzekering voor kamp, speelplein en tuin

Op kamp of op het speelplein beleeft je kind samen met zijn vrienden de grootste avonturen: klimmen, zwemmen, zeilen, … . het is één groot feest. Je zoon of dochter is in principe (check het voor alle zekerheid!) verzekerd via de organisatie van het kamp of het speelplein. Maar hoe ver die verzekering precies gaat, weet je als ouder niet.

Daarom neem je best ook zelf je voorzorgen, met twee verzekeringen die gelden op kamp, op het speelplein, maar ook gewoon als er bij je thuis of bij vrienden iets gebeurt. Een accidentje op de trampoline bijvoorbeeld of de bril van een vriendje die sneuvelt bij het shotten op doel. Deze twee verzekeringen komen altijd en overal van pas:

1. Je familiale verzekering

Tijdens het spelen doet er al eens iemand zich pijn of raakt er iets stuk, dat is onvermijdelijk. Als iemand anders schade lijdt en je kind er voor iets tussen zit, dan kun je rekenen op je familiale verzekering om de schade te vergoeden.

2. Je ongevallenverzekering

Een ongeval zit in een klein hoekje, en zeker tijdens een vakantie vol actie. Een gebroken arm of een verzwikte voet, het is zo gebeurd. Je ongevallenverzekering vergoedt dan het deel van je medische kosten dat je niet terugbetaald krijgt door het ziekenfonds. Opgelet: gevaarlijke sporten zoals diepzeeduiken of bungeespringen zijn meestal niet verzekerd.

De familiale verzekering en de ongevallenverzekering zijn uiteraard handig tijdens de vakantie, maar eigenlijk ook gewoon het hele jaar door. Voor je kinderen én voor jezelf!

Op reis

Gaan jullie samen op reis of trekt je tiener met vrienden de wijde wereld in, dan ben je pas gerust als ze goed verzekerd zijn. Met een uitgebreide reisverzekering kunnen jullie elk avontuur aan. Reis je met de auto, check dan zeker je autoverzekeringen en lees meteen ook deze tips voor een goede voorbereiding van je autorit.

Geniet van de vakantie!

Bron: Allianz

Terug naar overzicht