Slimme dingen om te doen als dertiger

Als twintiger kun je de teugels nog weleens laten vieren, maar zodra je de 30 gepasseerd bent is het verstandig om een goede grip op je financiën te hebben. Cnbc verzamelde een aantal handige dingen dat je in je dertiger jaren kunt doen om financieel op koers te blijven.

1. Open een beleggingsrekening

Beleggen is een van de meest effectieve manieren om vermogen op te bouwen, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heb je niet veel geld nodig om te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag in een ETF of indexfonds beleggen. Na verloop van tijd bouw je zo ongemerkt toch een aardig bedrag op.

Starten met beleggen? Contacteer ons voor persoonlijke begeleiding!

2. Bekijk uw verzekeringen grondig

Zorg dat je ten allen tijde degelijk verzekerd bent zodat je geen financiële katers overhoudt aan onverwachten problemen, ongevallen,…

Wanneer je al uw verzekeringen bundelt, kan daar trouwens een mooi financieel voordeel mee gepaard zijn. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om na te gaan welke polissen niet bij ons staan en we met een bundeling financieel voordeliger kunnen maken.

3. Reserveer geld voor toekomstige uitgaven

Ben je van plan om bijvoorbeeld een reis te maken of een auto te kopen? Reken dan uit hoeveel en voor hoe lang je dit maandelijks apart moet leggen om dat doel te bereiken.

4. Open een spaarrekening voor je kind(eren)

Mocht je kinderen hebben, dan kan het zeker geen kwaad om voor hen alvast een spaarrekening te openen. Maandelijks een klein bedrag storten kan in de toekomst de lasten verlichten wanneer je kind gaat studeren.

5. Bouw een potje op voor slechtere tijden

Het leven loopt vaak anders dan gepland; je kunt bijvoorbeeld je baan verliezen. Bouw daarom een potje op waarmee je drie tot zes maanden vooruit kunt. Zo kun je rustiger op zoek naar een nieuwe baan en kom je niet direct in de problemen. 

6. Maak gebruik van werknemersvoordelen

Ben je in loondienst en biedt je baas bijvoorbeeld een fitnesspas of sportruimte aan? Maak er gebruik van, want het scheelt geld dat je anders wellicht aan de sportschool kwijt zou zijn.

7. Koop goede kwaliteit

Terwijl je denkt geld te besparen met de aankoop van een goedkoop product van vaak mindere kwaliteit, kun je op de lange termijn juist geld besparen met een duurder kwaliteitsproduct dat veel langer meegaat. 

 

Bron: IEXgeld

Terug naar overzicht