Maak je BBQ summerproof en summersafe met onze tips!

Joepie, het is eindelijk weer zo ver. We kunnen onze BBQ terug uit het tuinhuis rollen en opnieuw genieten van gezellige avonden in de tuin met een heerlijke brochette of een reeks sappige ribbetjes. Nu is het toch wel belangrijk om dit allemaal op een veilige manier te laten verlopen. Je ‘speelt’ tenslotte nog altijd met vuur. Zeker wanneer je BBQ terug uit zijn winterslaap ontwaakt, is het aangeraden om deze op-en-top summerproof en summersafe te maken.

 1. 1 BBQ = 1 verantwoordelijke
 2. Wie bakt is BOB. Denk aan de veiligheid en vermijd dat er iemand dronken aan het barbecueën is. Na het bakken en tijdens het eten kan je perfect nog iets alcoholisch drinken, als je uiteraard zelf niet meer de baan op moet.
 3. Zorg dat kinderen niet in de buurt van de BBQ kunnen komen. Ook wanneer het vuur niet meer brandt, kunnen kinderen zich lelijk verbranden aan de smeulende kolen.
 4. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van aanmaakvloeistof.
 5. Vermijd alcohol in de buurt van de BBQ. Deze kan namelijk ontvlammen.
 6. Vooraleer je je BBQ gaat gebruiken, reinig je die best grondig. Een propere BBQ is een veilige BBQ.
 7. Tijdens het bakken hou je best een emmer water of zand in de buurt voor het geval dat er vuur ontstaat. Zo kan je het vuur snel blussen met zand. Wanneer het vuur zich op een persoon slaat, neem je meteen de emmer met water om hem of haar af te koelen.
 8. Wacht altijd tot de BBQ volledig is afgekoeld vooraleer je hem verplaatst.
 9. Bak niet in zwemkleren of bloot bovenlijf en gebruik altijd handschoenen.
 10. Gebruik satéstokjes in de plaats van ijzeren stokjes. Ijzeren stokjes kunnen heel erg warm worden waardoor je jezelf gemakkelijk kan verbranden.
 11. Plaats je BBQ niet te dicht bij struiken, tuinmeubelen of een parasol.
 12. Zorg dat je BBQ op een stabiele ondergrond staat en uit de wind.

In vele gevallen is schade aan je woning of tuin verzekerd ten gevolge van een barbecueongeval. Wil je zeker zijn in welke mate je verzekerd bent? Contacteer dan alvast je makelaar voor meer informatie.

Terug naar overzicht