Onmisbare apps voor uw vakantie

Met alle mogelijkheden die apps bieden, wordt reizen een stuk makkelijker. U wint heel wat tijd met het downloaden van een paar apps. Tijd die u kunt besteden aan extra genieten van uw vakantie. Er zijn honderden reisapps. Wij hebben alvast een selectie gemaakt. Zo kunt u meteen beginnen genieten van het plannen en regelen van uw reis.

Voorkom stress, geniet!

 • Tripadvisor: Wilt u graag weten in welk restaurant u zeker geweest moet zijn, of welke bezienswaardigheid u niet mag missen? Op het populaire Tripadvisor doen reizigers verslag van hun ervaringen en geven ze handige tips. Er is over vrijwel iedere reisbestemming een schat aan informatie te vinden.
 • Packing Pro: Levert het inpakken van uw koffers vaak stress op? Deze app is de ideale oplossing. Voer uw gegevens in: waar gaat u heen, voor hoe lang en met wie? Packing Pro komt vervolgens met een uitgebreide lijst met benodigdheden. Alles is opgedeeld in categorieën, het is dus ook nog eens overzichtelijk.
 • Splitwise/Tricount: U kunt met deze apps eenvoudig en eerlijk de kosten verdelen. Handig voor wanneer u met een groep reist.
 • Wifi Finder: Vind de dichtstbijzijnde Wifi-spot, waar u ook bent! De database is van tevoren te downloaden, zodat u de app gewoon offline kan gebruiken.
 • Trip Journal: Velen zullen het herkennen: u maakt een hoop mooie foto’s met uw telefoon op vakantie, maar daarna vergeet u om er iets mee te doen. Trip Journal maakt voor u een mooi logboek met alle vakantieverhalen, foto’s en video’s die u er invoert. De app houdt ook automatisch uw afgelegde route bij, zodat u precies kan zien waar u op ieder moment was!
 • XE Currency: Zet lokale valuta om in euro, of andersom. XE Currency gebruikt hierbij de meest actuele wisselkoersen. Volgens velen de beste, snelste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app.
 • Google Translate: Een hele handige app als u de taal van het vakantieland niet goed spreekt. Met Google Translate kunt u woorden of zinnen vertalen, maar ook inspreken en vertalingen door de app laten uitspreken!
 • Hearplanet: Ga naar een bezienswaardigheid toe, doe uw oortjes in en laat een persoonlijke reisgids u alles over de plek vertellen. Met Hearplanet op uw telefoon hoeft u nooit meer een reisgids te kopen.

Verblijf

 • Hostelworld: Voor wie zo goedkoop mogelijk in een stad wil verblijven, biedt deze app een zee aan mogelijkheden.
 • Airbnb: Deze app is enorm populair geworden de laatste jaren, en dat is niet voor niets. Lokale verhuurders bieden u hun privé-accommodatie aan, vaak aan zeer voordelige prijzen.
 • Hotel Tonight: Dit is een app met bijzondere last-minute aanbiedingen voor hotelovernachtingen. Hotel Tonight krijgt ongeboekte kamers van hotels binnen, die ze zeer goedkoop aanbieden.

Reizen met de auto

 • Touring Mobilis: Je staat liever niet in de file? Ontdek in real-time de verkeersinformatie voor België maar ook met verkeersinformatie Nederland en Luxemburg. Toon of maskeer filters met ongevallen, wegenwerken, mobiele radars of ook je favoriete adressen.
 • Krijg meteen gedetailleerde informatie over alle files op de weg. Hoe lang zijn ze precies? Hoe lang duren ze? En hoe evolueren ze? Maak met 1 klik ook gebruik van handige functies zoals zoom, rotatie of geo-localisatie.
 • Waze: Je ontvangt alle verkeersinformatie die andere Wazegebruikers van overal ter wereld doorsturen. De app heeft veel gebruikers, en u krijgt daardoor veel sneller informatie dan met navigatiesystemen. De beste alternatieve routes zijn meteen voor u uitgestippeld!
 • Navmii: Heeft u geen netwerk in het buitenland en wilt u hoge telefoonkosten voorkomen? Er zijn ook navigatie-apps waar u geen internet voor nodig hebt! Navmii is hiervan een goed voorbeeld. Het is een eenvoudige, zeer effectieve GPS-app.

Reizen met het vliegtuig

 • Flightradar24: Reist u vaak met het vliegtuig? Deze app geeft u uitgebreide vluchtinformatie en houdt bijna alle vluchten in de wereld bij!

Bron: AG Insurance

 

Terug naar overzicht