Plaats een rookmelder en betaal minder voor je brandverzekering!

De herfst is in het land en de winter staat voor de deur. In vele gezinnen wordt nu de houtkachel of open haard weer aan gezet. En straks met kerst en nieuwjaar  worden kaarsjes aangezet om een feestelijke atmosfeer te creëren. Maar meteen wordt ook het brandgevaar een stuk reëler. Met een rookmelder kunt u hieraan voor een stuk verhelpen. Voor elke verzekering geldt het principe dat u minder betaalt voor uw verzekering als het risico op een schadegeval kleiner is. Zo zal een rookmelder het gevaar op brand inderdaad gevoelig verminderen. Daarom zijn er heel wat polissen op de markt die een aangepaste premie voorzien wanneer dat het geval is.

Meestal zijn er enkele voorwaarden inzake het aantal rookmelders per verdieping en per oppervlakte maar u mag ervan uitgaan dat uw verzekeringsmaatschappij op dat vlak geen overdreven eisen stelt. Bovendien zijn er in veel steden en gemeenten in Vlaanderen subsidies voorzien voor het plaatsen van een rookmelder.

Zo kunt u zowel uw eigendom als uzelf beschermen tegen onheil en tegelijk de kosten voor deze investering snel recupereren.

Terug naar overzicht