Wil je het sporten terug hervatten? Hier enkele bruikbare tips!

Geeft het mooie lenteweer jou ook zin om een gezondere levensstijl te hanteren? In het najaar zijn velen onder ons geneigd minder groenten en fruit te eten dan tijdens de zomermaanden. Dan hebben we namelijk minder trek in salades en andere koude, gezonde bereidingen en maken we eerder warme bereidingen klaar om ons lichaam warm te houden. 

Maar deze warme bereidingen bevatten niet altijd de hoeveelheid groenten die door voedingsdeskundigen geadviseerd wordt. Bij de eerste warme zonnestralen in het voorjaar krijgen sommigen onder ons terug zin om de gezonde levensstijl terug op te pikken. Mensen vullen terug massaal hun fruitschaal, bereiden frisse, gezonde slaatjes en starten terug vol gas met sporten. Maar doet dat laatste ons lichaam wel goed?

Wanneer je een tijdje niet meer hebt gesport is een aangepaste routine aangeraden; dit zodat je je lichaam niet overbelast. We geven je daarom de tip om vooral veel variatie in je routine te brengen die verschillende spieren in je lichaam traint en je conditie langzaam maar zeker terug opbouwt. Begin ook met korte sessies per oefening, opnieuw zodat je je lichaam en spieren niet overbelast.

Geen zin om alleen te sporten? Coaches bieden hun sessies nu ook online aan. Ze geven je de nodige motivatie en tips om je lichaam terug naar een next level te brengen en gezonder te leven.

Terug naar overzicht